Skip to main content

Ungern är ett fantastiskt resmål som erbjuder en blandning av historia, kultur, god mat och dryck. Om du vill uppleva detta land på ett unikt sätt, kan du prova att resa dit med tåg. Att resa med tåg ger dig möjlighet att se landet på ett annat sätt, med vackra landskap och sevärdheter som passerar utanför fönstret.

Ät och drick gott i Budapest

Ett av de mest populära resmålen i Ungern är Budapest, huvudstaden, som ligger vid floden Donau. Staden har en rik historia och många sevärdheter, inklusive det berömda parlamentshuset och slottet i Buda. När du är i Budapest kan du också prova den lokala maten och drycken. Ungersk mat är känd för att vara robust och smakrik, med populära rätter som gulasch, paprikash och lángos. Och om du är intresserad av vin, har Ungern ett stort utbud av högkvalitativa viner, inklusive Tokaji och Egri Bikavér (Stierenblut).

Pécs och Europas största insjö

Men Ungern har mer att erbjuda än bara Budapest. Andra populära destinationer inkluderar den historiska staden Pécs, som har en vacker gammal stadskärna, och sjön Balaton, som är den största insjön i Centraleuropa. Sjön är känd för sitt kristallklara vatten och fina stränder, och det finns många små städer runt sjön där du kan njuta av lokala specialiteter och vin.

Hortobágy National Park är värt ett stopp

När du reser till Ungern med tåg, kan du också ta del av den vackra naturen som finns runt om i landet. Tåglinjer tar dig genom bergiga områden, dalar och skogar, och du kan njuta av fantastisk utsikt över landskapet. Om du vill uppleva naturen mer direkt kan du besöka nationalparkerna i Ungern, till exempel Hortobágy National Park, som är den största grässlätten i Europa och är känd för sina unika djurarter och fågelliv.

Ett land för cyklister

Förutom att resa med tåg är det också möjligt att hyra en cykel och utforska landet på egen hand. Det finns många cykelvägar runt om i landet som tar dig genom vackra landskap och till spännande destinationer. Cykelturer i Ungern är också en utmärkt möjlighet att utforska landsbygden och upptäcka små byar och städer som annars kan missas.

Sammantaget är Ungern en fantastisk destination som erbjuder något för alla. Med sin rika historia, vackra landskap, god mat och dryck är landet en plats som definitivt är värt att besöka. Och genom att resa med tåg kan du uppleva allt detta på ett unikt och spännande sätt. Så om du planerar en resa till Ungern kan du läsa mer på www.corvinusungernresor.se för massor av tips! Och ge tåget en chans för att uppleva landet på ett unikt sätt!